Elon Musk, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi


Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Pazar günü New York'ta Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. 

Ülkenin İletişim Müdürlüğü'nün Pazar günü X kanalında bildirdiği üzere, toplantı New York City'deki Türkiye Evi'nde gerçekleşti . Ajans, Erdoğan'ın Tesla'ya yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması çağrısında bulunduğunu, SpaceX ve ülkenin Dijital Vizyon ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi girişimlerine ilişkin görüşmelerin de yapıldığını belirtti.

Musk, fotoğraflardan ve videolardan da anlaşılacağı üzere X Æ A-12 isimli bebeği de toplantıya getirdi. @Dima Zeniuk'a göre toplantı sadece 45 dakika sürdü.

Turkish President Recep Tayyip Erdogan met with Elon Musk, the founder of Tesla and SpaceX, at the Turkish House in New York. 🇺🇲🤝🇹🇷

President Erdogan told Musk about Turkey's breakthroughs in technology, the Digital Turkey Vision and the National Artificial Intelligence… pic.twitter.com/rfz6SJNI48

— Dima Zeniuk (@DimaZeniuk) September 17, 2023

Erdoğan ayrıca Musk'a iki kitap hediye etti: İletişim Başkanlığı tarafından yazılan BM Reformu: Uluslararası İşbirliğine Yeni Bir Yaklaşım ve bizzat Erdoğan tarafından yazılan Daha Adil Bir Dünya Mümkün. 

Türkiye cumhurbaşkanı şu anda Salı günü başlaması planlanan Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta. Tesla, başlangıçta dört aracın tamamını geçen yıl ülkede piyasaya sürmeyi planlamasına rağmen, Model Y araçlarını Türkiye'de Mayıs ayında teslim etmeye başladı .

ABD'li otomobil üreticisi ayrıca Nisan ayında Türkiye'de ilk tasarım stüdyosunu ve Supercharger istasyonlarını faaliyete geçirdi ; bu, şirketin araçlarının yakında ülkede piyasaya sürüleceğini gösteriyor gibi görünüyor.

Şu anda Tesla'nın Model 3, Model S ve Model X araçları Türkiye'de mevcut değil ve bu araçlar için ülkenin sipariş yapılandırıcısına gitmek, kullanıcıların yalnızca "Güncellemeleri Al" butonuna basmasına olanak tanıyor. Türkiye'nin Model Y sipariş yapılandırıcısında yer alan “Hemen Sipariş Ver” ve “Test Sürüşü” butonları yerine bu butonlar gösteriliyor . 

Musk ayrıca , bu yılın başında ülkede meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açan ölümcül bir depremin ardından SpaceX'in Starlink interneti konusunda Türkiye'ye yardım teklifinde bulunmuştu . Starlink henüz Türkiye'de onaylanmadı ve daha sonra bir Türk yetkili bu talebi reddetti ve teklif için Musk'a teşekkür etti.

Kaynak : teslarati.com
Daha yeni Daha eski