Tesla, kablosuz şarj için yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurdu

Tesla yetkilileri, Jay Leno ile yaptığı röportajda elektrikli araç sahipleri için endüktif şarj platformu geliştirdiğini doğruladı.

Bu yılın başlarında şirket yetkilileri, elektrikli araçların kablosuz şarj edilebilmesi için bir platform üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Tesla'nın bu alandaki çalışmalarını güçlendirmek adına Avrupalı şirket Wiferion'u satın alma sürecine girmesi, bu hedefin altını çizmişti. Temmuz ayında Wiferion'un satın alımı tamamlandı, ancak Tesla kısa bir süre sonra şirketi (mühendislerini bünyesinde tutarak) başka bir şirkete devretti.

Tesla yetkilileri şimdiye kadar gelişmeleri gizli tutmayı tercih etmiş olsa da, Cybertruck'ın Jay Leno tarafından yapılan video incelemesinde kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Şirketin Baş Tasarımcısı Franz von Holzhausen, "Kablosuz şarj üzerinde çalışıyoruz. Yani bu noktada araca bir şey takmanıza gerek yok. Garajınıza park ediyorsunuz, pedin üzerine geliyorsunuz ve aracınız şarj oluyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha yeni Daha eski