Tesla, Çin'den sonra fiyatları dört farklı ülkede daha düşürdü

Tesla, web sitesinde yer alan verilere göre Almanya'daki Model Y otomobillerinin fiyatlarını %8,1'e kadar düşürdü. Aynı şekilde Fransa, Hollanda ve Norveç'te de benzer indirimlere gitti.

Almanya'da Model Y'nin fiyatı, yaklaşık %4,2'lik bir azalma ile artık 42.990 Euro (46.760,65 $) seviyesine geriledi. Model Y Long Range ise bir önceki fiyatına göre %8,1'lik bir düşüşle 49.990 Euro'ya satılmakta.

Fransa'da Tesla, Model Y otomobillerinin fiyatlarını %6,7'ye varan oranlarda düşürdü. Hollanda'da ise Model Y fiyatları %7,7'ye kadar düşüş gösterdi. Norveç'te şirket, fiyatları %5,6 ile %7,1 arasında düşürdü.

Bu indirimler, Tesla'nın Çin'deki Model 3 ve Model Y otomobilleri için açıkladığı fiyat indirimlerinin ardından geldi. Geçtiğimiz yıl Çin'de agresif bir fiyat politikası izleyerek, yerel rakibi BYD'yi geride bırakan Tesla, bu stratejisini Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine genişletiyor.

JL Warren Capital'in verilerine göre, Tesla, Model 3'ün fiyatlarını geçen yılın Aralık ayına kıyasla %6 oranında düşürürken, Model Y'nin fiyatlarını da %11 oranında aşağı çekti. Bu indirimlerin etkisiyle, ABD'de Tesla hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %1,6 oranında bir düşüş gösterdi.


Daha yeni Daha eski