Elon Musk, Tesla'nın daha uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üreteceğini duyurdu

Tesla CEO'su Elon Musk, Salı günü yaptığı açıklamada, firmanın yeni ve daha uygun fiyatlı bir modelin üretimine "bu yılın sonunda değilse 2025 yılının başlarında" başlayacağını belirtti. Daha önce Musk, benzer bir modelin üretimine ilişkin olarak 2025'in sonlarını işaret etmişti, bu da firmanın projelerini hızlandırdığını gösteriyor.

Bu duyuru, Tesla'nın son çeyrek rakamlarıyla birlikte geldi. Elektrikli otomobil üreticisi, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyar dolar daha az gelir elde etti ve toplam geliri 21,3 milyar dolara geriledi. Önceki çeyrekte ise bu rakam 25,2 milyar dolardı. Son çeyrekte firmanın 1,1 milyar dolar kâr ettiği açıklandı, ancak bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre %55 düşüş gösterdi.

Tesla ayrıca uygulamasındaki yolculuk paylaşma özelliğinin ön izlemesini sundu. Musk daha önce, firmanın ilk robot taksilerini Ağustos ayında yollarda görebileceğimizi ve yolcu taşımaya başlayacaklarını belirtmişti. Tabii ki, firmanın önce bu araçların güvenli olduğuna dair yetkilileri ikna etmesi gerekecek.

Daha yeni Daha eski