Tesla'nın "Robotaksi" çağırma uygulamasının ekran görüntüsü

Elon Musk, bu ayın başlarında uzun zamandır beklenen "Robotaksi" adlı otonom taksileri 8 Ağustos'ta resmen tanıtacağını duyurmuştu. Şimdi ise bu araçlarda kullanılacak uygulamanın ilk detayları ortaya çıktı.

Otomobil devi, bugün yayımladığı yılın ilk çeyreğine dair kazanç raporunda araç çağırma uygulamasının detaylarını ve ekran görüntülerini paylaştı.

Ekran görüntülerine bakıldığında, mevcut araç çağırma uygulamalarına benzer bir tasarımın kullanıldığı görülüyor. Yolcular, Tesla'nın robotaksisinin gelmesini beklerken aracın içindeki sıcaklığı tercihlerine göre ayarlayabiliyorlar.

Bunların yanı sıra, bekleme süresi ve yolcu kapasitesi gibi standart özellikler de bulunuyor. Üç boyutlu bir harita, aracın nerede olduğunu kullanıcıya gösteriyor. Müzik seçimi ve varış noktasında kullanılacak rota gibi özellikler de mevcut. Bu özellikler, Uber'in uygulamasını anımsatıyor.

Musk, yatırımcılara yaptığı açıklamada, "Siber Taksi" olarak adlandırdığı araç çağırma hizmetinin "Airbnb ve Uber'in birleşimi" gibi bir işlevi olacağını belirtti. Bu, Tesla sahiplerinin araçlarını servisin bir parçası haline getirebilecek olmalarından kaynaklanıyor. Yani, hem Tesla'nın hem de müşterilerin sahip olduğu otomobiller hizmette yer alacak. Kullanıcılar, araçlarının kimin tarafından kullanılabileceğini seçebilecek ve istedikleri an hizmetten ayrılabilecekler.

Tesla, uzun süredir kendi kendine giden araçların vaatlerini veriyordu. Robotaksinin ilk olarak 2019'da geleceği ifade edilmişti. Ancak, Musk'ın pek çok sözünde olduğu gibi bu gerçekleşmedi ve bu araç yıllar boyunca gelmedi. 8 Ağustos'ta tanıtılacak olsa da ne zaman kullanıma sunulacakları henüz belli değil.

Daha yeni Daha eski